LA LUDWIG BAND

Image
1 de juliol 21h
Pati de les escoles
Fornells de la Selva
La Ludwig Band és un grup de música en català nascut a Espolla (Alt Empordà) a finals del 2017. Sona folk, pop, rock... i s’escolten heptasíl·labs que parlen de la vida i rimen assonants. Temes potser quotidians, potser no tant, amb girs inesperats i secrets que es descobreixen amb l’escolta.
La Ludwig Band estrena el primer disc amb The Indian Runners titulat Al límit de la tonalitat, un àlbum concebut des del pop-rock més clàssic fins al folk més local amb arranjaments ordits amb delicadesa. Vuit cançons de Marta a Judes plenes de registres sonors amb clars referents dylanians, per la forma de cantar especialment, i influències directes de la cançó rock de Pau Riba, Jaume Sisa i Pi de la Serra. Referents espontanis que han acompanyat el grup des que tenen ús de raó. El disc té molt bona rebuda entre públic i crítica i rep el premi al segon millor disc de comarques gironines organitzat pel Punt Avui amb agents del sector.
El 2021 arriben amb una nova referència sota el braç titulada La mateixa sort, el seu segon LP, que han gravat en temps rècord i a causa de la impossibilitat de girar l’anterior disc per la pandèmia. El disc és la consolidació del so del grup en l’escena catalana i és que en època de bits i autotunes La Ludwig Band es presenta com una banda com les d’abans.
Premi Enderrock a millor disc de l’any.